Aquest passat 20 de desembre, l’Ebre Escola Esportiva, va participar a la trobada de clubs que utilitzen la metodologia Smartfootball aplicada per Tecnifutbol.

L’Ebre Escola Esportiva, va ser present a les instal·lacions de Salou amb equips de categories de Prebenjamí, Benjamí i Aleví.

La trobada va servir per a ficar en pràctica tota la feina que realitzen els nostres entrenadors dia a dia amb els xiquets i xiquetes de l’Ebre Escola, així com, compartir les experiències amb els altres equips presents que utilitzen la mateixa metodologia d’aprenentatge.

QUÈ ÉS SMARTFOOTBALL?

Originada a Catalunya, la metodologia smartfootball es basa en la resolució de problemes, amb l’objectiu de millorar la creativitat i la intel·ligència estratègica dels jugadors, alhora que milloren la seva consciència de joc.

La metodologia gira entorn del cervell i la seva capacitat plàstica. És un model d’aprenentatge que se centra en l’enriquiment cerebral, destinat a desenvolupar jugadors més intel·ligents i creatius. L’estil de marca del futbol català és venerat a tot el món i segueix produint jugadors de talla mundial.

Els fundadors de smartfootball tenen molts anys d’experiència en el més alt nivell del joc, tant a nivell nacional com internacional, i han treballat amb alguns dels entrenadors líders en el futbol mundial.

Smartfootball es basa en desafiar el pensament dels jugadors, fent-los més conscients del seu paper en l’equip i permetent-los veure el joc desplegar-se.

La metodologia ajuda al jugador a desenvolupar estratègies i comprensió dins el context del joc. El resultat és un jugador més intel·ligent que és tàcticament astut i que millora constantment la seva consciència general i el seu sentit posicional, amb o sense pilota. La seva reacció a les transicions es torna més eficient, mentre que la seva compostura i capacitat de fer temps per a si mateixos millora.

Tot l’anterior s’aconsegueix mitjançant l’establiment de ‘Problemes’ i preguntes, així com la repetició i les sessions a l’aula, que juntes es combinen per desenvolupar el cervell del futbol.

 

Comparteix-ho!