20è aniversari Ebre Escola Esportiva a Tortosa.

Ara fa tres anys, inauguràvem aquesta web amb la intenció de mantenir una comunicació amb tots vosaltres i obrir-nos a l’exterior amb la voluntat de donar-nos a conèixer fora del nostre entorn social.

En aquell moment us feia referència de qui, com i quan es va formar Ebre Escola Esportiva. Doncs bé, aquesta temporada 2015/2016 celebrarem el nostre 20è aniversari.

Han passat vint anys i han passat moltes coses, molts membres de junta, molts jugadors/es, molts tècnics, molts pares i mares. I penso que es just reconèixer a tots plegats l’agraïment d’haver arribat fins aquí i formar part de la història de la nostra entitat.

Fem vint anys i ens fem cada cop més grans. I això ens ha d’estimular a treballar més i millor per continuar evolucionant.

Resultats equips futbol Ebre Escola Esportiva.

Recordareu que en aquell primer comunicat parlava de les categories que teníem.

Doncs ara, continuem iniciant-nos amb els Patufets per acabar el futbol formatiu en la categoria juvenil. I a més hem d’afegir un equip amateur que milita en 4ª Catalana, i un equip de futbol sala. Aquests dos darrers,  sostenibles econòmicament i separats del futbol base.

Els resultats esportius de la recent acabada temporada ens han conduït a l’ascens a la categoria Preferent de l’Aleví i el Juvenil, així com a la 1ª divisió catalana de Futbol Sala.

Aquests son els més visibles, però no hem d’oblidar en absolut els més que meritoris resultats de la resta d’equips. I de la formació en valors que l’Escola es preocupa en fomentar.

Aquests resultats son fruit d’una bona planificació esportiva i d’un còs tècnic acreditat, en continua formació i compromès amb la filosofia de l’entitat.

Mètodes d’entrenament de futbol a l’Ebrescola.

Ebre Escola Esportiva fa un esforç important per millorar tècnicament tant a jugadors com a entrenadors.

Enguany vam iniciar un complement a la programació d’entrenaments oficial, que va ser l’Escola de Tecnificació, conduïda per personal extern acreditat professionalment per millorar els aspectes esportius dels jugadors. I que continuarem posant a l’abast de tots vosaltres sota l’etiqueta “TECNIMPULS”.

En el decurs d’aquesta passada temporada, els nostres tècnics van participar en “clinics” formatius d’alt nivell per al seu enriquiment com a docents esportius i poder aplicar els seus coneixements als nostres jugadors/es.

Dintre de la dinàmica de millora i aportar valor afegit diferencial a la nostra Escola, enguany la Junta Directiva va proposar a l’Assemblea General (i aquesta ho va aprovar) una modalitat substancialment diferent d’abordar els entrenaments per part dels tècnics.

Aquest model d’entrenaments, SMARTFOOTBALL, fonamentat en un estudi i una metodologia contrastada, basa el seu principi en potenciar la part cognitiva del nostre cos, es a dir, estimular el treball i agilitat mental per a prendre decisions de la forma més ràpida i eficient.

A la vegada, fa participar molt més al jugador/a en analitzar les jugades que es practiquen als entrenaments i comentar-les amb el propi entrenador.

Aquesta nova metodologia es innovadora i conduïda per una empresa externa que treballa directament sobre el monitor i fa un seguiment durant tota la temporada amb un Pla de Treball específic i calendaritzat.

Això no garantitza que ho haguem de guanyar tot, senzillament millora la formació en qualitat dels nostres jugadors/es (al temps que els nostres tècnics) per a que en un futur el nivell de joc sigui superior.

Tornejos de futbol i actes a Tortosa de l’Ebrescola.

Pel que respecta a la nostra vessant solidària, hem consolidat el Torneig Solidari Ebre Escola Esportiva que es disputa a primers de juny de cada any i que te com a objectiu principal recollir material esportiu per al jovent més necessitat i que es distribueix mitjançant la Xarxa 6/16.

Enguany vam gaudir de clubs de renom com el Saragossa, València, Vilarreal, Lleida, etc. en categoria aleví i que va omplir les grades de públic assistent.

La nostra voluntat es continuar per aquest camí i fer del proper Torneig una jornada encara més gran.

La implicació de l’Ebre Escola Esportiva amb la Ciutat de Tortosa està present amb tots els actes esportius en que s’ens reclama, com ara el Dia Mundial de l’Activitat Física el 2014 i la Diada poliesportiva del Baix Ebre el 2015. I amb aquells actes de representació com les Festes de la Cinta, on podem lluir amb molta satisfacció tot el potencial dels nostres jòvens i la imatge i prestigi que poc a poc ens anem guanyant.

Conclusions.

Crec que TOTS plegats ens hem de sentir molt orgullosos de la nostra Escola, no tant sols per arribar a complir 20 anys, sino per que al marge dels èxits esportius, hem ajudat a formar com a esportistes i com a persones a cents i cents de nois i noies. Que hem d’aprendre dels nostres errors i aprofitar les nostres fortaleses i oportunitats per fer d’aquesta entitat una Escola de Futbol de referència al territori.

Per l’Ebre Escola Esportiva, sempre endavant!!!

Josep Garcia Caudet

President Ebre Escola Esportiva

Comparteix-ho!